niedziela, 28 lipca 2024

Fit jagodzianki!

Cześć!

Jakie to są pyszności! Na prawdę polecam z całego serca ♥ Nie czuć w nich tego aspektu "fit" więc polecam nie tylko dbającym o linię ;) A krótka lista składników, myślę, że zadowoli każdego.

Przepis jest na 4 sztuki jagodzianek. Makro podane na 1 sztukę.

238 Kcal | 20 g Białka | 3 g Tłuszczu | 433 g Węglowodanów

Składniki:
-1 jajko
-160 g mąka pszenna/mąki z płatków owsianych
-twaróg chudy 250 g
-erytrytol 1 łyżka
-aromat waniliowy kilka kropelek
-120 g borówek

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą oprócz borówek. Powinna wyjść dość zbita masa. Dzielimy na 4 części. Tworzymy kulki, które następnie rozgniatamy na papierze aby powstały okrągłe placki. Warto aby brzegi były wyższe i sok nie wypłynął przy pieczeniu. Na środku kładziemy borówki. Możemy dodatkowo posypać po wierzchu delikatnie cukrem. Ja testowałam to z 1 jagodzianką i nie jest to potrzebne. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Pieczenie góra dół. Jeśli macie piekarnik gazdowy bez ustawiania temperatury to około 25 w nagrzanym już piekarniku, aż do zarumienienia.
Smacznego!
Angelika

28 komentarzy:

  1. Wow, jakie pyszne. Wyglądają rewelacyjnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszny pomysł,podkradam więc 😁😁😁

    OdpowiedzUsuń
  3. I thank you for the recipe. It looks very tasty.
    I salute you!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mi zrobiłaś smaka, jestem po śniadaniu, ale ślinka pociekła;) pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychotka :) czuję, że od razu ma się ochotę na dokładkę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie pychotki! Oczywiście, że muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepis naprawdę zachęcający! Z miłą chęcią wypróbuję! <3

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale super przepis! Dzięki! Na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę wypróbować ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  10. Mała rzecz sprawiająca przyjemność z jedzenia. To coś, co trzeba doświadczyć w uważności podczas jedzenia i picia. A już widok takich pyszności wzbudza zmysły wzroku i odczuwania przyjemności 😍

    OdpowiedzUsuń