niedziela, 2 lutego 2025

Bułeczki wysokoproteinowe!

Hejka!
Jedliście proteinowe bułki z Lidla? Fajny dodatek do diety gdy zwraca się uwagę na białko. No ale cena??? Jak wszystko białkowe, powala na nogi. Czasami warto, ale np. mleko czy serek który ma 2 g białka więcej i droższy 2 zł? Niech szukają innego głupiego ;) Trochę tych przepis wysokobiałkowych mam, idąc ich tokiem myślenia spróbowaliśmy zrobić bułeczki proteinowe. I powiem wam, że są na prawdę świetne. Skład prosty, wykonanie też. Zapraszam na szybki przepis! 

Składniki:
• 4 jajka
• 400g serka wiejskiego
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżeczka soli
• 400g płatków owsianych 

Składniki mokre zblenduj. Dodaj do miski wszystkie składniki suche. Piecz: termo obieg 200 stopni 25-30min. Smacznego! ❤️

Przepis jest na około 8 bułek i jedna ma: 260kcal B: 16 W: 31 T: 7 

Bułki podałam z sałatą, łososiem i pomidorem.
Nam one tak zasmakowały, że teraz staramy się je przygotowywać na cały tydzień i nie kupować sklepowych. Testowaliśmy też wersje z mąką żytnią. Jesteście ciekawi?

Dajcie znać jak wam smakowały!
Angelika

49 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie! Choć akurat za łososiem nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale te bułeczki pysznie wyglądają. Mniam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zaskoczyłaś mnie tym przepisem. Serek wiejski...
    Bułeczki wyglądają smakowicie :).

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja piekę swój chleb. Własnie rosnie. Za godzinę około pójdzie do piekarnika. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cześć Angelo!
    Nie, nie jadłam proteinowych bułek, najbardziej lubię chleb żytni, ale te bułki wyglądają bardzo smakowicie, ja właśnie za chwilę odgrzeję sobie placki ziemniaczane ze strogonowem :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ostatnio eksperymentuję z podobnymi przepisami

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają świetnie, zapisuję przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajne bułeczki :) ja trochę eksperymentuję z domowym pieczywem bez mąki pszennej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo, masz coś do polecenia? Chętnie też przetestuje

      Usuń
  9. Mega! 😍 Pyszne i pożywne bułeczki 🧡🧡

    OdpowiedzUsuń
  10. Masz rację, że ceny tych produktów szokują. Zdecydowanie bardziej opłaca się upiec własne. Twoje bułeczki wyglądają bardzo apetycznie a przepis jest prosty. Super!
    Piekę swoje pieczywo i póki co nie zamierzam rezygnować:)
    Bułeczki z mąką żytnią są pyszotne:) Jestem ciekawa jaki masz na nie przepis. Podzielisz się?
    Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ooo super! Na pewno wykorzystam przepis, bardzo lubię takie proste i smaczne polecanki. A co swoje to swoje :) wyglądają super!

    OdpowiedzUsuń
  12. Bułeczki prezentują się bardzo smakowicie :)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo apetyczne! Zdrowia i pogody ducha życzę.

    OdpowiedzUsuń
  14. Pysznie wyglądają😊
    Ja nie lubię piec, więc przy kupnych zostanę;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A to w takiej sytuacji jak najbardziej :D Nie ma co się zmuszać.

      Usuń
  15. Wyglądają pysznie! Szkoda, że nie lubię gotować, piec itp. :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Wow, mega fajny przepis a bułeczki wyglądają przepysznie. Dla mnie nie ma nic lepszego niż domowe pieczywko :) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam. Moja mama robi też super chleb!

      Usuń
  17. These look great and so easy to make! .😋
    I might try adding some seeds for extra crunch.
    Thanks for sharing, Angelika!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Write me back when you check the recepie ;)
      Thanks!

      Usuń
  18. Nie ma to jak swoje pieczywo! Ja też ostatnio kombinuje, raz wyjdzie, raz nie, ale próbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Dodam tylko, że mam właśnie zaleconą dietę wysokoproteinową

    OdpowiedzUsuń
  20. Pyszniutko takie kanapeczki wyglądają <3 Masz rację, zamiast przepłacać czasem lepiej zrobić coś samemu :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Przepisy z jajek i serka wiejskiego nieustannie mnie zaskakują! Nie spodziewałam się, że z płatkami owsianymi mogą wyjść takie bułeczki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też. Tyle ciekawego można wyczarować :D

      Usuń
  22. I kolejna wersja proteinowego pieczywa. Chyba muszę w końcu zrobić,bo wstyd żeby ja pasjonatka pieczenia nie miała w zbiorach takie przepisu. Angela Twoje bułki są idealne, piękny kształt i rumiane. Oczywiście że jestem ciekawa tej drugiej wersji. Udanego tygodnia i serdeczne życzenia przesyłam 🪷🌸

    OdpowiedzUsuń
  23. Ależ one wyglądają:):):)A my ciągle pieczemy swój chleb. No to teraz trzeba jadać bułki. Dziękuję za przepis i serdecznie pozdrawiam:):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Domowy chleb też jest super smaczny ♥ uwielbiam!

      Usuń