Cześć!
Robiąc ten przepis, nie oczekiwałam zbyt wiele. Miałam podejście do pieczenia z bananami i był średni. Jednak tym razem na prawdę niesamowicie się zaskoczyłam. Miękka, wilgotna, słodka i pożywna. Polecam przetestować ;) Składniki na pieczoną owsiankę są dość podstawowe więc większość osób ma możliwość jej wykonania.
Przepis jest na 1 keksówkę, która składa się z 4 porcji. Makro podałam na 1 porcję.
312 Kcal | 17,7g Białka | 4,7 g Tłuszczu | 48,6 g Węglowodanów
Rozgnieć 2 banany w misce. Dodaj płatki owsiane, wodę, odżywkę białkową, szczyptę soli, słodzik, proszek do pieczenia oraz cynamon. Wymieszaj wszystko i wlej do keksówki. Posyp ciasto delikatnie kakao. Około 1 łyżeczka. Pokrój ostatniego banana wzdłuż i połóż na wierzchu ciasta, tak aby ozdabiał nasz wypiek. Całość piec około 180 stopni przez 40 min.
Smacznego!
Angelika
Ciekawy przepis! Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńJuż po składnikach widzę, że zapowiada się pychotka :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne!
OdpowiedzUsuńCześć :) Smacznie wygląda, a ja właśnie zajadam się od wczoraj drożdżówkami z borówkami.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię i życzę dobrego nowego tygodnia!
Wow, coś wspaniałego na podwieczorek w formie deseru. Bardzo apetycznie prezentuje się na zdjęciu. Świetna robota 👍😊
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie i życzę Ci przyjemnego i spokojnego dnia 🤗😘💖
Pyszna propozycja. Szmat czasu nie jadłam pieczonej owsianki, dzięki za przypomnienie 🙂
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie mogę bananów, zrobiłabym, pysznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńP.S. Fajna literówka w tytule. ;p
This baked oatmeal recipe sounds delicious and nutritious! I'm glad you were pleasantly surprised by how it turned out. The addition of bananas, oats, and protein powder makes it a wholesome treat. Looking forward to trying it out myself!
OdpowiedzUsuńW domu bardzo lubimy chlebek bananowy więc i pieczonej owsianki spróbujemy!
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsiankę w każdej wersji :) pieczona to fajna opcja na śniadanie lub deser :)
OdpowiedzUsuńJuż domyślam się jak cudownie pachnie a co dopiero smakuje
OdpowiedzUsuńAle fajny przepis! Zapisuję w przepiśniku :)
OdpowiedzUsuń