Witajcie!
Okres jesienny kojarzy mi się przede wszystkim ze smakami dyni, przyprawy korzennej, szarlotki oraz cynamonu. Lubię wiec eksperymentować z tymi smakami. Wraz z moja mama robiliśmy ostatnio zapiekane jabłka z cynamonem. Pyszne i zdrowe. Owszem nie równa się to truskawkom w czekoladzie ale jet to bardzo zdrowa przekąska oraz zamiennik słodyczy. Musze się przyznać, ze bardzo lubię robić takie jabłko a tym bardziej je jeść. Co do smaku to jest to coś innego. Z jednej strony piaskowa konsystencja rozpływającego się jabłka ale z drugiej strony twardszy środek a także wciąż prężną skórka :D Do tego wszystkiego dochodzi bardzo smaczny sok który wytworzyć się z jabłka i cynamonu! Pycha!
Jedyne czego potrzebujemy to jabłko i cynamon. Ze środka jabłko wyciągamy wszelkie pestki, i dosypuje cynamonu. Można dodać odrobinę cukru dla smaku ;p Całość owijamy folią aluminiową aby sok nie rozpłynął się po całej blaszce. Pieczemy w zależności od odmiany jabłka, od 30 minut do godziny. I gotowe :)! Życzę smacznego.
Myślę, że ciekawą wersję uzyskalibyśmy również z dojrzałą gruszką.
Próbowałyście już takiego smakołyku? Piszcie!
xoxo ♥
Muszę sobie zrobić takie jabłka. Coś pysznego.
OdpowiedzUsuńSkorzystam z przepisu ! :)
OdpowiedzUsuńMoja mama czasem przy okazji pieczenia różnych rzeczy do obiadu (np. zapiekanek) wkładała też jabłuszka do piekarnika. Był to zawsze miły element poobiadowego deserku :) Pozdrawiam serdecznie, piątkowo! :)
OdpowiedzUsuńŁatwy, praktyczny sposób na fajną przekąskę! :) Takie lubimy ;) Bardzo nam się podoba! na pewno się skusimy ^^ Buziaki kochana ;*
OdpowiedzUsuńJa robiłam podobnie ale w wersji gotowanej :) i z gruszkami :)
OdpowiedzUsuńNice post, smells good that thing :) ♥♥
OdpowiedzUsuńIlvaMagicalWorld
Często słyszałam o pieczonych jabłkach, ale nigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńhttps://paulan-official-blog.blogspot.com/
jak dawno nie jadłam jabłka pieczonego ;D
OdpowiedzUsuńPołączenie jabłek i cynamonu to coś co uwielbiam! Często robię takie zapiekane jabłka i dodaję kruszonkę :) Jednak z jesienią najbardziej kojarzy mi się krem z dyni. Pyyycha :)
OdpowiedzUsuńOBSERWUJĘ :)
ann-aspiration
Smakowicie się prezentuje te jabko :)
OdpowiedzUsuńhttps://fasionsstyle.blogspot.com/
Nie lubię takiego jabłka ale za to moja mama zawsze takie lubiła :)
OdpowiedzUsuńPołączenie jabłek i cynamonu to najlepsza rzecz na świecie!
OdpowiedzUsuńamelia-bloog.blogspot.com
O tak:)!
UsuńZnam podobny przepis tylko cynamon mieszam z pokruszonymi herbatnikami i miodem :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
http://take-a-pencil-and-draw-world-of-races.blogspot.com/
Ali mi smaka narobiłaś :D
OdpowiedzUsuńno nie wierzę :p
Mniam! W wolnym czasie koniecznie musiałabym tego spróbować!:)
OdpowiedzUsuń♥
Personalna Galaktyka Absurdu
Jeszcze nigdy nie robiłam czegoś takiego- może spróbuję :) Jutro zamierzam robić kuleczki Rafaello :D
OdpowiedzUsuńBędę Ci bardzo wdzięczna,jeśli klikniesz w reklamy na moim blogu :)
Zapraszam http://natalie-forever.blogspot.com
Obserwuję -419 :)
OdpowiedzUsuńMiło:)!
Usuńpamiętam smak tego jeszcze z dzieciństwa. Później jakoś przestałam sobie coś takiego robić. Aż muszę kiedyś wrócić
OdpowiedzUsuńmagdawiglusz.blogspot.com
Nigdy tak nie robiłam :D
OdpowiedzUsuńMoże się skuszę ;D
Pozdrawiam kochana :*
Mój blog-KLIK
Nie jadłam czegoś takiego ale mam ochotę spróbować :)
OdpowiedzUsuńHmm.. nigdy o czymś takim nie słyszałam ;) Pomysł na przepis świetny, jednak nie skorzystam- nie przepadam za połączeniem jabłka i cynamonu ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie! Mój blog
Fajny, prosty przepis. Też lubię jabłka z cynamonem na ciepło! MNIAM!!!<3
OdpowiedzUsuńkiedyś jadłam:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńSannness.blogspot.com
Aż ślinka cieknie ;))
OdpowiedzUsuńPychotka, jabłka pieczone to mój powrót do dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńmuszę dziś kupić jakie,s dobre jabłka i tez upiec, bo mi smaku narobiłaś
OdpowiedzUsuńLubię jabłuszka, więc na pewno by mi smakowało. Pozdrawiam cieplutko, MAVSELINA
OdpowiedzUsuńCzasami robię sobie takie jabłuszka zamiast słodyczy ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam RONN
Ja uwielbiam cynamon z gruszka! koniecznie sprobuj! Fajny blog! Obserwuję:)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://ascardisis.blogspot.com/
Bardzo lubię takie jabłka, są rewelacyjne również z masłem orzechowym :)
OdpowiedzUsuńOoo chętnie sprawdzę ;D!
Usuńapetyczne ;) Zapraszam do siebie ;)
OdpowiedzUsuńObserwuję :) I będę zaglądać ---- > dodałam Twojego bloga do ulubionych ;) Bo się ciekawie zapowiada ;)
Pozdrawiam :)
Słyszałam, że to bardzo pyszne i dobre :) Lubię jogurty o smaku pieczonego jabłka z cynamonem ale wiem , że to nie to samo. Kiedyś moja mam zrobiła coś takiego, ale nie do końca tak jak to miało być i nie posmakowało mi. Mam zamiar kiedyś sobie z chłopakiem zrobić pieczone jabłka z cynamonem ale takie idealnie pysznie z miodkiem :3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie: http://bylasobiepanda.blogspot.com/