Jakie to są pyszności! Na prawdę polecam z całego serca ♥ Nie czuć w nich tego aspektu "fit" więc polecam nie tylko dbającym o linię ;) A krótka lista składników, myślę, że zadowoli każdego.
Przepis jest na 4 sztuki jagodzianek. Makro podane na 1 sztukę.
238 Kcal | 20 g Białka | 3 g Tłuszczu | 433 g Węglowodanów
Składniki:
-1 jajko
-160 g mąka pszenna/mąki z płatków owsianych
-twaróg chudy 250 g
-erytrytol 1 łyżka
-aromat waniliowy kilka kropelek
-120 g borówek
-160 g mąka pszenna/mąki z płatków owsianych
-twaróg chudy 250 g
-erytrytol 1 łyżka
-aromat waniliowy kilka kropelek
-120 g borówek
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą oprócz borówek. Powinna wyjść dość zbita masa. Dzielimy na 4 części. Tworzymy kulki, które następnie rozgniatamy na papierze aby powstały okrągłe placki. Warto aby brzegi były wyższe i sok nie wypłynął przy pieczeniu. Na środku kładziemy borówki. Możemy dodatkowo posypać po wierzchu delikatnie cukrem. Ja testowałam to z 1 jagodzianką i nie jest to potrzebne. Pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Pieczenie góra dół. Jeśli macie piekarnik gazdowy bez ustawiania temperatury to około 25 w nagrzanym już piekarniku, aż do zarumienienia.
Smacznego!
Angelika
Wow, jakie pyszne. Wyglądają rewelacyjnie.
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszny pomysł,podkradam więc 😁😁😁
OdpowiedzUsuńI thank you for the recipe. It looks very tasty.
OdpowiedzUsuńI salute you!
Ale mi zrobiłaś smaka, jestem po śniadaniu, ale ślinka pociekła;) pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńPychotka :) czuję, że od razu ma się ochotę na dokładkę :)
OdpowiedzUsuńMniam! :D
OdpowiedzUsuńJakie pychotki! Oczywiście, że muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńLubię fit słodycze. 😍
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis naprawdę zachęcający! Z miłą chęcią wypróbuję! <3
OdpowiedzUsuńAle super przepis! Dzięki! Na pewno skorzystam :)
OdpowiedzUsuń