Cześć!
Dzisiaj mam dla was bardzo smaczny przepis. Zapraszam serdecznie.
Wytrawne muffiny na śniadanie nie brzmią może aż tak zachęcająco... ale uwierzcie mi, są na prawdę pyszne! Na dowód jest fakt, że robię je kilka razy w miesiącu. Zawsze na oko i zawsze wyjdą smaczne!
Składniki:
-6 jajek
-125 g wędliny
-40 g płatków owsianych
-200 g serek wiejski light
-100 g ser gouda
Jajka, płatki owsiane i serek, blendujemy na gładką masę. Dodajemy szczyptę soli/kucharka. Nakładamy do papilotek około 2/3 wysokości. Dodajemy na wierzch poszarpaną wędlinę oraz ser żółty. Zapiekamy w piekarniku przez około 20 min. Smacznego!
Na zdjęciu powyżej dodałam również kawałki czosnku. Myślę też nad zrobieniem wersji z pieczarkami!
Uwielbiam ten przepis głównie za fakt, że jest to forma jajek, którą bez problemu mogę zabrać do pracy. Osobiście biorę też odrobinę majonezu light. Całość bardzo dobrze się komponuje.
Do zobaczenia!
Angelika


Jaki ciekawy pomysł. Super.
OdpowiedzUsuńTestowałaś już ;)?
UsuńO! Na słono! Podoba mi się to!
OdpowiedzUsuńTeż lubię słone śniadania. Chyba nawet bardziej niż słodkie :o
UsuńVenus, te muffiny wyglądają bardzo smacznie i dzięki za podzielenie się z nami ich przepisem :) Tylko powiem Ci, że jak dla mnie, to one na śniadanie raczej by nie były, bo ja z reguły śniadań nie jem :) Powiem szczerze: szkoda mi czasu na robienie śniadanka, wolę te perę minut dłużej pospać ;)
OdpowiedzUsuńVenus pozdrawiam Cię i życzę udanego nowego tygodnia!!!
Nie jestem Venus.
UsuńFajny patent z dużymi kawałkami sera żółtego,ja zwykle używam tartego.
OdpowiedzUsuńI tak i tak się roztopi ;) Smak ten sam.
Usuńfajne śniadanko :) jajka, ale w nowej formie, niż jajecznica czy omlet :)
OdpowiedzUsuńDokładnie. Też lubisz jajka na śniadanie?
UsuńBardzo smaczny pomysł ^_^
OdpowiedzUsuńTestowałaś już ;)?
UsuńAle super pomysł! Świetne muffiny. Sama chętnie bym takie zjadła. Przepis wygląda na prosty więc spróbuję go zrobić. Też wzięłabym je do pracy jako przekąskę. Też dodałabym czosnek. W okresie jesienno-zimowym dodaję go praktycznie do wszystkiego 😁 dziękuję za smakowitą inspirację 😋
OdpowiedzUsuńO to chodziło :D Szybko i prosto. A do pracy sprawdza się świetnie. Polecam ;)
UsuńFajny pomysł!
OdpowiedzUsuńCiekawe urozmaicenie śniadań:))
Pozdrawiam serdecznie Angelika!
Dzięki ;) Również pozdrawiam ♥
UsuńAle apetycznie! Uwielbiam takie „proteinowe” śniadania na wynos - forma muffinów to złoto do pracy. Pomysł z czosnkiem brzmi super, a wersję z pieczarkami koniecznie testuję w weekend :)
OdpowiedzUsuńDaj znać jak ci wyszło ;)
UsuńJuż wiem co zrobię dzisiaj na śniadanie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i dobrego dnia życzę.
Smacznego ;D
UsuńW takiej wytrawnej wersji nie jadłam jeszcze muffinek :)
OdpowiedzUsuńPolecam przetestować ;)
UsuńMuszę wypróbować, chociaż z takim pieczeniem u mnie raczej sprawdzą się na kolację ;)
OdpowiedzUsuńJa czasem robię większą ilość na kolację i pół mam na śniadanie ;) Na zimno też są spoko.
UsuńFajny przepis, dla mnie bez wędliny. Dobrego!
OdpowiedzUsuńBez również będzie smacznie ♥
UsuńWow, nie znałam takiego przepisu! Brzmi smacznie
OdpowiedzUsuńPolecam przetestować ;)
UsuńWow, super pomysł. Coś wspaniałego na śniadanie lub jako przekąska między posiłkami 👍🙂
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie... mniam:)
OdpowiedzUsuńPychota ;)
UsuńCiekawy pomysł. Ja przed śniadaniem, więc...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Więc działaj ;D Heheh ♥
Usuń